Model prezentare PowerPoint


Prezentarea PowerPoint poate fi văzută ca fiind modalitatea cea mai simplă și atractivă de a prezenta o temă, idee, un proiect, o poveste etc. Oamenii sunt mult mai receptivi la imagini, ilustrații, filmulețe și captează mai ușor un lucru dacă îl văd decât dacă îl doar aud.
Un exemplu de prezentare de powerpoint îl găsiți mai jos.

Primul slide al unei prezentări trebuie să conțină numele instituției de învățământ, numele și prenumele autorul (nu este obligatoriu deoarece acesta se poate adăuga slide-ului nr. 2, care poate fi destinat exclusiv autorului, unde se pot prezenta câteva date despre acesta), titlul proiectului/temei, orașul de proveniență și anul.



Următorul slide poate să conțină cuprinsul proiectului, în cazul în care este un proiect de mare amploare, sau dacă este vorba despre prezentarea unei teme mai pe scurt se poate începe cu prima idee. Ideile prezentate trebuie să aibă o logică și să fie cât mai concise și precise. Astfel, în continuare sunt prezentate principalele idei ale temei foarte pe scurt.






 Odată prezentate ideile și dacă este cazul, se atașează o bibliografie. Aceasta trebuie să cuprindă sursele de referință de unde s-au colectat informațiile. Bibliografia nu este obligatorie într-un powerpoint, ci mai degrabă în proiectele/referatele în varianta extenso (word, pdf), însă dacă nu există o variantă extenso a lucrării este de preferat afișarea unei bibliografii.


 Iar la sfârșit se poate atașa un slide cu un "Vă mulțumesc!"



Modelul prezentat mai sus reprezintă o variantă mai scurtă a unui powerpoint, unde timpul alocat acestei prezentări este de 5-8 min.


Comentarii